cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Toepassingen
Chronische pijn
Zwanger
Lichamelijke klachten
Indicaties
Kosten in de zorg
Cesar tarieven
cesar url bar
 

Chronische pijn


Pijn is een gezond natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam: "Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden". Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak. Dat kan een verwonding zijn, een infectie, een klap....etc. Na een tijdje rust en of behandeling van de oorzaak gaat deze pijn weer over.
Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan. Er is dan geen 1 op 1 relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Belangrijk is om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie.
Download nu chronische pijn folder

Een oefentherapeut die aangesloten is bij het netwerk chronische pijn zal in de behandeling altijd streven naar een goede balans tussen belastbaarheid en belasting en u begeleiden in kleine haalbare stappen op weg naar uw doel....minder pijn.

lichamelijke klachten, toepassingen imageSamen met de patiënt zal de therapeut een doel voor de behandeling opstellen. Dit is afhankelijk van de situatie van de patiënt, de vraag van de patient en de aard van de klachten.

Totale benadering en klachtgericht behandelen

In de behandeling wordt gekeken naar wat chronische pijn eigenlijk is, wat de gevolgen daarvan voor u betekenen en hoe u ermee kunt omgaan. Het uiteindelijke doel is dat u zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kunt functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart. Bij veel mensen blijkt dat door anders te reageren op pijn pijnvermindering bereikt wordt.

Aangezien ieder mens chronische pijn en de gevolgen daarvan anders ervaart, wordt de behandeling op maat gemaakt. Daardoor is de behandelduur per persoon anders. Tijdens de behandeling leert u technieken en vaardigheden die u helpen bij het omgaan met chronische pijn. Tijdens de behandeling is uw oefentherapeut uw coach.

De behandeling bestaat uit pijneducatie, leren omgaan met de pijn, evenwicht belasting- belastbaarheid en lichaamsbewustwording door oefeningen en ontspanning.

Met deze handvatten leert u gebruik maken van uw eigen mogelijkheden, groeit het vertrouwen in uw eigen lichaam en leert u rekening houden met eventuele beperkingen. Het resultaat is dat u weer grip op uw eigen leven krijgt en die activiteiten kunt doen die u belangrijk vindt.