cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Toepassingen
Chronische pijn
Zwanger
Lichamelijke klachten
Indicaties
Kosten in de zorg
Cesar tarieven
cesar url bar
 

Lichamelijke klachten


Omdat veel klachten terug te voeren zijn naar onze houding en bewegingen, kunnen deze verholpen worden door aktief aan de houding en het bewegingspatroon te werken.
Download nu PDF klachten folder (158 kb)

Een oefentherapeut Cesar zal daarbij altijd streven naar een goede balans tussen belastbaarheid en belasting.

lichamelijke klachten, toepassingen imageSamen met de patient zal de therapeut een doel voor de behandeling opstellen, dit is afhankelijk van de situatie van de patient, de vraag van de patient en de aard van de klachten.

Totale benadering en klachtgericht behandelen

Dat betekent bij iemand met bijvoorbeeld: gewrichtsklachten, heupklachten, schouderklachten (Rsi) of rugklachten een verandering in de belasting moet worden nagestreefd. Dit om bepaalde handelingen te voorkomen omdat die te zwaar zijn, of op een andere manier moeten worden uitgevoerd.

Bij een ander kan het betekenen dat de belastbaarheid vergroot moet worden, zoals bijvoorbeeld bij: incontinentie, voet en been klachten, rugpijn, circulatieproblemen, door spieren te versterken en/of de spieren beter te leren samenwerken.

Door meer bewustwording van bewegingspatronen, zal de patiënt zijn huiding en beweging gaan corrigeren. Deze bewustwordingsoefeningen worden veel toegepast bij mensen met bijvoorbeeld: hoofdpijnklachten, ademklachten, psychosomatische klachten (angst en paniek aanvallen, hyperventilatie, burnout) of een andere soort klachten.