cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Werkwijze
Bewegingsonderzoek
Rol van de patient
KidWalk brengt moeders weer in conditie
KidWalk in Alkmaar
Cesar cursussen - adem, beweging en ontspanning
Eigen oefentherapie praktijk
cesar url bar
 

Oefentherapie Cesar Castricum


Voortzetting oefentherapie vanuit de kern te Castricum

De oefentherapie praktijk Oefentherapie vanuit de kern is per 15 oktober 2016 overgedaan aan mijn collega mw. Danielle Groen. Zij zal ook de samenwerking in de kleine GOED (=Gezondheids Zorg Onder Een Dak) voortzetten

Op de bovenverdieping van de Kern zitten:
  • Mw. D. Groen, oefentherapeut
  • Mw. A. Nuijtinck, logopediste
  • Mw. S. Brouwer, logopediste
  • Mw. M. Peek, ergotherapeute
  • Mw. C. Vosse, natuurgeneeskundige
  • Dhr. M. Pool, fysiotherapeut

De Cesar oefentherapie praktijk is in maart 2006 verhuisd naar de Kern, Overtoom 15, te Castricum

In maart 2006 is de praktijk verhuisd naar het Dorpshuis "de Kern" Overtoom 15 te Castricum. Met verschillende disciplines hebben we daar een eigen kleine GOED.

Naast mijn werk in eigen praktijk te Castricum, deed ik regelmatig waarnemingen in de regio: zoals in Beverwijk, Zaandam, Amsterdam, en soms buiten de regio zoals in Leeuwarden. Nu zal ik mijn bezig houden met overkoepelende taken binnen het Netwerk Chronische Pijn, intervisie en supervisie binnen onze beroepsgroep.
Contact Cesar in Castricum.

Zandvoort periode

In september 2000 heb ik een kleine Cesartherapie praktijk in Zandvoort overgenomen van een collega Oefentherapeut Cesar. Zodoende werkte ik 2 dagen in Zandvoort en 3 dagen in Castricum, waarvan 1 dagdeel op een schoollocatie in Egmond. De praktijk in Zandvoort is in maart 2005 gesloten, er bleek te weinig animo te zijn voor Oefentherapie Cesar naast de oefentherapie Mensendieck praktijk en de meerdere fysiotherapie praktijken. Hoewel mijn collega's in de zorg vonden dat het moest kunnen bleven de cliënten /patiënten grotendeels naar hun vertrouwde adressen gaan.

Bijzondere schoolgymnastiek

oefentherapie praktijk castricumVanaf 1995 ben ik ook actief geweest als BSG-juf (bijzondere school gymnastiek) op de scholen in Egmond, dit hield in dat ik in kleine groepjes (hooguit 8 kinderen) training aan jonge kinderen gaf (4-5-6 jarigen) die extra ondersteuning in hun motorische ontwikkeling nodig hadden. De bijzondere schoolgymnastiek is eind vorige eeuw weggevallen. Vanaf september 2001 werd het ook niet meer vergoed door de GG & GD. Door de goede contacten op de BSO De Driemaster heb ik tot 2010 op de school een aantal kinderen die motorische ondersteuning nodig hadden op individuele basis begeleid.

Praktijk aan huis

Na 1 jaar werd een betere locatie: een woonhuis met praktijk gevonden aan de Breedeweg te Castricum. Vanaf september 1983 tot maart 2006 heb ik hier mijn gezin en mijn werk kunnen combineren. Al dan niet ondersteund door verschillende Cesartherapie collega's, in die periode kreeg ik kinderen, 3 zoons. Vanaf 1995 werk ik weer alleen.

Start als oefentherapeut

Nadat ik in juli 1979 ben afgestudeerd, heb ik een aantal waarnemingen gedaan in verschillende instellingen en praktijken. In februari 1982 begon ik als oefentherapeut een eigen praktijk in Castricum in "Geesterhage".